"KOOPERATİFLEŞME VE TİCARET FAALİYETİ EĞİTİMİ"

19.01.2024 74

Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren olgunlaşma enstitülerimiz ve halk eğitimi merkezlerimiz tarafından yürütülmekte olan yaygın eğitim kurslarında, işgücü piyasasının ihtiyaç ve taleplerine yönelik becerilerin kazandırılması ve bu becerilerin iş ve sosyal yaşamda etkin kullanımı, kırsalda üretim ve özellikle kadın istihdamının desteklenmesi hedefleri doğrultusunda eğitim ve üretim alanlarının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır. 

Bu çalışmalardan birisi de 81 ilde bulunan hayat boyu öğrenme yöneticileri, olgunlaşma enstitüsü ve  halk eğitimi merkezi yöneticileri ile yapılan "Kooperatifleşme ve Ticaret Faaliyeti Eğitimi" toplantısıdır. Daire Başkanlarımız Ferhat DAVRAN ve Selvinaz AYDIN'ın da katılımıyla çevrim içi olarak düzenlenen toplantıda "kooperatif nedir, nasıl kurulur, kurulma şartları nelerdir, kooperatif kimlerden oluşur ve nasıl işletilir..." gibi konularda, T.C. Ticaret Bakanlığı- Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gözde AYANOĞLU konuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

İlimizde bulunan Halk Eğitimi Merkezi İdarecilerininde yer aldığı bilgilendirme eğitimine ilçemizi temsilen Acıgöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Caner ERTAŞ katıldı. Projenin ilçemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

 

19-01-202419-01-202419-01-2024